top of page
IMATGE logo parcial transparent02.png

Amb l’objectiu d’assegurar l’èxit del nou servei de recollida, l'Ajuntament d’Inca ha posat en marxa una campanya d'informació i educació ambiental dirigida a tota la ciutadania.

En aquest blog podreu seguir les actuacions previstes i també disposar d’imatges de les actuacions ja realitzades.

Tïtol-web-Inca-CAT.png
Logo campanya recollida electiva de residus a Inca

Dimarts 21 de febrer 2023

L’Ajuntament d’Inca posa en marxa, juntament amb Garden Hotels, una àrea d’aportació de restes vegetals. Es poden aportar els residus de dilluns a divendres, de 7:30h a 14h.

residus.jpg
Municipi

Fotografies durant les reunions informatives a Crist Rei

Dimarts 5 de març 2019

 

S'inaugura la nova Deixalleria a Inca la qual estarà oberta de 8 a 20h cada dia i que està ubicada davant de l'Escorxador, al camí Vell de Santa Magdalena. El Diario de Mallorca se'n fa ressó de la notícia

https://www.diariodemallorca.es/part-forana/2019/03/06/inauguran-parque-verde-inversion-400000/1397535.html

Inuaguració_deixalleria_Inca.jpeg

Imatge durant la inauguració de la nova Deixalleria a Inca

Dilluns 17 de febrer 2020

Inca posa en marxa les àrees d’aportació de residus i retira els contenidors de sòl rústic. Per aportar els residus del sòl rústic s’hauran de visitar les àrees d’aportació situades a la carretera de Sencelles, a l’antiga deixalleria del Poligon de Can Matzarí o bé la nova Deixalleria municipal situada a la carretera de Llubí.

 

Les àrees es troben vigilades per un operari en les seves hores d’obertura. Per tal d’accedir-hi és necessari dur-hi els residus correctament separats i a més comptar amb la targeta TU FAS INCA que es pot recollir a les oficines municipals.

WEB-punts-recollida-Inca.gif

Dilluns 27 de gener 2020

 

Inca elimina tots els contenidors de sol rústic.

 

 

L’Ajuntament d’Inca ha decidit donar una passa més per aconseguir millorar la recollida selectiva i retirarà tots els contenidors ubicats a sol rústic. Per aquest motiu, el Consistori va organitzar ahir una reunió en el Museu del Calçat i la Indústria, en la qual la regidora de Serveis, María del Carmen Oses, conjuntament amb els responsables de l’empresa concessionària, varen presentar les novetats a tots els veïns de rústic i varen explicar com funcionarà el sistema de recollida de fems a partir d’ara.

Els contenidors de sol rústic es retiraran abans del 15 de febrer. A partir d’aquest dia, tots els ciutadans que viuen a fora vila hauran de dipositar els residus a les 3 àrees d’aportació que s’han habilitat, les quals estan ubicades a la carretera de Sencelles, al polígon (antiga deixalleria) i a la zona del camí vell de Santa Magdalena (Deixalleria).

Així doncs, els veïns ja poden sol·licitar la targeta de residus i una bonificació en la seva taxa de fems, que s’aplicarà si separen correctament els residus durant tot l’any. De forma paral·lela, per garantir la correcta retirada dels contenidors i la implantació del nou sistema, es reforçarà el servei de neteja i la vigilància, especialment durant les primeres setmanes.

Amb la retirada dels contenidors de sol rústic, finalitza la implantació del nou sistema de recollida de residus a Inca, que es va posar en funcionament de manera progressiva a partir del mes d’agost de 2018. “El nou sistema de recollida està funcionant correctament i de manera progressiva anam incrementant la recollida selectiva”, ha explicat María del Carmen Oses. En aquest sentit, la regidora ha afegit que “tots i totes hem de seguir treballant i fent feina plegats per assolir l’objectiu establert d’arribar a aconseguir que la recollida selectiva ascendeixi al 50%.”

IMG_20200127_190547.jpg

Imatge durant la reunió sobre les novetats a la zona rural.

Divendres 3 de gener 2020

 

Inca duplica la recollida selectiva en el darrer any

L’Ajuntament d’Inca ha incrementat considerablement la recollida selectiva durant el darrer any, passant del 12,2% en 2018 al 27,7% en 2019. Així, durant el passant any es varen recollir un total de 14.570 tones de residus, de les quals 4.035 eren de selectiva.

 

Pel que fa a les diferents fraccions, s’han recollit un total de 1.401 tones d’orgànic durant 2019. Aquesta xifra representa un augment de més del 270% respecte a l’any 2018, que es varen recollir 403 tones. D’altra banda, s’ha produït també un increment del 171% en la recollida d’envasos, passant de les 349 tones durant 2018 a les 948 tones durant 2019. A més a més, s’ha produït un augment de la recollida de paper i cartó de 267 tones respecte al 2018 i un increment de la recollida de vidre de 154 tones respecte al 2018.

“Els inquers i les inqueres s’ha adaptat mot ràpidament al nou sistema de recollida. Sense la seva dedicació i compromís no estaríem aconseguint incrementar la recollida selectiva i aconseguir aquestes xifres tan positives, que esperam segueixin millorant any rere any”, ha destacat el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Slide1.jpg
Slide2.jpg
Slide3.jpg

Dimarts 31 de gener 2019

 

Les estadístiques de la recollida de residus a Inca de 2018 reflecteixen l'èxit del nou sistema de recollida selectiva al barri de Crist Rei on s'aprecia un augment significatiu des del mes d'agost amb una mitja del 80% dels residus reciclats.

image013.png
image015.png
image014.png
image017.png

Dimarts 7 de gener 2019

 

Han començat les reunions als barris que es veuen beneficiats de la segona fase de la implementació del nou sistema de recollida selectiva de residus que tendrà lloc a finals de febrer. Aquestes reunions són pels residents al centre i resta de la ciutat (exceptuant Crist Rei). La ubicació i els horaris de cada reunió els podreu consultar a través de les cartes que l'Ajuntament està repartint a cada domicili per a convocar-les. És important l'assistència a aquestes reunions ja que s’explicarà el nou servei i es donarà el poalet i el calendari. 

DSCF4833.jpg

Imatge durant la sessió informativa veïnal

Dimecres 19 de desembre 2018

 

Se presenta la segona fase de la campanya de reciclatge a Inca al centre i a la resta de la ciutat (excetuant el barri de Crist Rei)  . l'Ara Balears també se'n fa ressò de la notícia https://www.arabalears.cat/partforana/Inca-programa-segona-reciclatge-comencament_0_2145985534.html  

DSCF4282.jpg
DSCF4275.jpg
DSCF4266.jpg

Imatges durant la roda de premsa de la presentació de la segona fase del nou sevei de recollida de residus

Dimarts 23 d'octubre 2018

 

Durant la Fira de la Terra d'aquest passat cap de setmana del 22 d'octubre, ha tengut cabuda un espai especial per a l'exposició de la nova deixalleria mòbil, així com diferents activitats educatives adreçades al públic més petit.  

181022 56a7b371-a0d2-447b-bbe7-e5c6bf5b3
181022 IMG_5424.jpg

Imatges durant la jornada de la Fira de la Terra

Dimecres 12 de setembre 2018

 

L’Ara Balears se'n fa ressò en aquesta notícia del balanç positiu que fa l'ajuntament de les primeres setmanes de recollida selectiva a Crist Rei i prepara noves actuacions del Pla de Residus a la resta de la ciutat.

Screen Shot 2018-09-17 at 13.07.05.png

Notícia a l'Ara Balears sobre el balanç positiu de les actuacions a Crist Rei.

Dimecres 29 d'agost 2018

 

L'Ara Balears se'n fa ressò en aquesta notícia de l'inici del servei de Deixalleria mòbil a Inca.

Screen Shot 2018-09-04 at 09.57.01.png

Notícia a l'Ara Balears sobre el servei de Deixalleria Mòbil a Inca.

Dimecres 29 d'agost 2018

 

Inici del servei de Deixalleria mòbil la qual circularà per l'àrea urbana amb la finalitat de recollir petits residus domèstics. Per saber quins són aquest resiuds podeu clicar al següent enllaç.

Screen Shot 2018-09-04 at 09.51.07.png

Durant la roda de premsa de la presentació de la Deixalleria mòbil.

Dimarts 18 d'agost 2018

 

Inici de la recollida selectiva de residus porta a porta al barri de Crist Rei.

Dilluns 17 d'agost 2018

 

Durant l'acte de recollida del darrer contenidor a Crist Rei se van desenvolupar activitats d'educació ambiental adreçada als infants del barri.

IMG_8906.jpg

Infants jugant durant l'acte de recollida del darrer contenidor a Crist Rei.

Dilluns 17 d'agost 2018

 

S'ha procedit a la retirada del darrer contenidor a Crist Rei per donar pas a la recollida selectiva de residus porta a porta.

IMG_8901.jpg

Imatge de la retirada del darrer contenidor a Crist Rei a la plaça del Lledoner

Dimarts 18 d'agost 2018

 

Reunió amb les comunitats de veïnats del carrer Costa i Llobera per informar sobre l’inici de la recollida porta a porta..

IMG_4836 (1).jpg

Fotografies durant les reunions informatives a Crist Rei

Dimarts 17 de juliol 2018

 

Durant aquesta setmana s'han organitzat diferents reuions  a la barriada de Crist Rei amb l'objectiu d'explicar la campanya i respondre als dubtes dels veïns.

DSCF1695.jpg

Divendres 6 de juliol  2018

Durant aquesta setmana s'han repartit els poalets utilitzats a les llars per a depositar les restes orgàniques que generam a casa.

Informadores ambientals repartint els poalets d'orgànica les veïnades i veïnats de Crist rei.

Dissabte 30 de juny  2018

Durant aquest cap de setmana s'han organitzat activitats ambientals dirigides als més petites, així com la presència d'un punt informació sobre el nou sistema de recollida selectiva de residus a Crist Rei.

Infants jugant a les activitats ambientals durant les festes a Crist Rei.

Punt d'informació ambiental sobre la campanya de recollida selectiva de residus durant les festes de Crist Rei.

Dillluns 25 de juny 2018

En aquests moments seguim amb les reunions informatives al barri de Crist Rei per explicar a les veïnes, veïns i comerços les novetats que s'estan implementant a la zona. Al mateix temps i durant aquest cap de setmana festiu a Crist Rei, s'organitzen activitats ambientals dirigides tant a infants com a adults interessats en conèixer el nou servei i recollir material com els poalets, calendaris...

Cartell promocinal de les activitats ambientals pel 29 i 30 de juny 2018

Dijous 21 de juny 2018

A dia d'avui han començat les reunions informatives al barri de Crist Rei per tal d'explicar a la ciutadania i als i les comerciants el nou sistema de recollida selectiva i poder respondre als dubtes. 

Fotografies durant les reunions informatives a Crist Rei

Dilluns 18 de juny 2018

Avui ha tengut lloc a la Plaça del Lladoner al barri de Crist Rei la roda de premsa que dóna el punt de sortida a la implementació del nou sistema de recollida selectiva a Inca. 

Fotografies preses durant la roda de premsa de presentació de la campanya.

bottom of page